Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Кандидатките за нея са най- красивите абитуриентки от казанлъшките гимназии. Най- смелите 20-сет от тях вече минаха през първите репетиции. Коя ще се окичи с короната на красотата в Розовата долина и ще властва една година, ще стане ясно на 28-ми май, п


 Кандидатките за нея са най- красивите абитуриентки от казанлъшките гимназии.

Най- смелите 20-сет от тях вече минаха през първите репетиции. Коя ще се окичи с короната на красотата в Розовата долина и ще властва една година, ще стане ясно на 28-ми май, петък в 21 вечерта. Новоизбраната царица Роза ще получи короната си на 4-ти юни, на градския площад „Севтополис" в Казанлък,  на церемония по откриването на тазгодишния Празник на розата .

Заради кризата и дефицита на пари, тази година програмата няма да е толкова пищна, но за сметка на това с масово участие на местни таланти и групи.

По традиция ден преди избора на Царица Роза градът на розите избира  и своята мини мис Царица Роза.

На практика проявите за Празника на розата започват с избора на мини мис царица Роза и приключават с празнично карнавално шествие по казанлъшките улиц,  което тази година ще е на 6-ти юни.

В рамките на проявите градът ще домакинства превърналия се вече в традиция нацианален пленер по живопис „ В долината на розите". Експозициятя от творбите, създадени в рамките на пленера ще бъде подредена в Градската художествена галерия.

За първи път по време на празниците ще бъде показана и изложбата „Екзотична фауна в Долината на розите",  на която ще се експонират екзотични и декоративни животни, с възможности част от тях да намерят нови стопани. Сред останалите  прояви на празника  е традиционната улица на занаятите, изложби на цветя, с акценти маслодайната роза, концерти на духови оркестри и местни формации. И този Празник на Розата няма да мине без голям концерт на Веселин Маринов в Казанлък.

Тържествената сесия за Деня на Казанлък, който се отбелязва винаги в първия ден от официалните празници на розата е на 4-ти юни.  Празникът на града започва с тържествен водосвет и тържествена  градска сесия, на която ще стане ясно името на тазгодишния Почетен гражданин на Казанлък.

На последното си заседание местният парламент отложи точката за избор на Почетен граждани за следващо заседание и прие за запис в Почетната книга на града имената на трима местни граждани-  двама бивши директори на училища и един  военен.

Други двама предложени за вписване настоящи училищни директори  бяха отхвърлени след  дебати и гласувания.  

 Заради предстоящия празник на Казанлък  кметът на града Стефан Дамянов се обърна със специален апел към гражданите на общината  да почистят около домовете с, за да превърнат града в красиво място за гости.

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: