Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Евродепутат награди деца с пътуване до Брюксел


 Отбелязване Деня на Европа в Казанлък

По случай Деня на Европа,  в Европейския  информационен  център „Европа – директно“ офис - Казанлък се състоя церемония по награждаване на победителите от конкурса за детска рисунка „Моето европейско гражданство“. Награди за младите таланти и техните ръководители  от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн, Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм и  5 школи по изобразително изкуство в гр.Казанлък  връчиха  Евродепутатът Илиана Иванова, Кметът на Община Казанлък – Стефан Дамянов, началник отдел ”Образование” –Донка Симеонова и Ръководителят на регионалния офис „Европа директно-Стара Загора – Румяна Грозева.  Приветствие и специална награда от името на читателите и зрителите на Портал Европа връчи Огнян Бояджиев главен редактор на Europe.bg –медиен партньор на инициативата. 

 
Конкурсът за детска рисунка  се проведе в община Казанлък под патронажа на г-жа Иванова , която  награди призьорите от трета възрастова група от 14 до 18 години и  обяви имената на младите художници, които ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел по нейна покана. Наградените деца заедно с техните родители ще имат възможност да посетят тази година Европейския парламент, да се запознаят с работата на институцията, да разговарят с евродепутати и да се докоснат до духа на Европа.

„Изразявайки виждането си за своето европейско гражданство чрез изкуство, младите хора изненадват с креативност и разчупено мислене. Хубаво е да поощряваме таланта на децата на България и да им даваме възможност за изява“, коментира г-жа Иванова. „Европейското гражданство е едно от големите постижения на европейската интеграция и развитието на европейски ценности и мислене още от училищата ще помогне на България да просперира в рамките на ЕС“, добави българският евродепутат.

Конкурсът „Моето европейско гражданство” е съвместна инициатива на Община Казанлък и Информационния център „Европа – директно“ в Стара Загора,общински офис Казанлък. Основната цел бе да бъдат привлечени младите творци от община Казанлък да рисуват по зададена тема и да развиват своя талант, въображение и умения, а от друга страна младите хора – участници в конкурса да осмислят какво означава да си гражданин на ЕС.       

Рисунките на младите творци са подредени в изложба, посветена на Деня на Европа, която е отворена за посещения от 3 до 11 май включително в изложбената зала на Общински информационен център на ул.”Искра” №4

След церемонията по награждаването в централния градски парк, до монумента „Обединена Европа”  беше  посадено вечно зелено иглолистно дърво, наречено  „Коледното дърво на Европа” на територията на общината.Грижата за дръвчето от страна на децата и младежите и украсяването му с коледна украса ще осигури приемственост и устойчивост на инициативата за поколения.

За отбелязването на Деня на Европа целият екип на  Центъра „Европа директно” – Стара Загора предложи на децата от СОУ „Екзарх Антим І” и ОУ „Мати Болгария” да се включат в подреждането  на   мегапъзел „Картата на Европа” с размери 150см/200 см и викторина за Европейския съюз с много и разнообразни награди за всеки ученик.

Събитието  се предаваше  на живо с видеокартина и звук чрез  интернет на Портал ЕВРОПА Europe.bg – медиен партньор на инициативата на евродепутат Илиана Иванова.  На публикувания линк можете да проследите   видеозаписа,   заедно с репортаж и фото-галерия от тържеството.

Снимки: 10.05.2010 - Ден на Европа - награди конкурс

Видео Пресс ТВ - Тук

Събитието отразено по сайтове: 

Евродепутат Илиана Иванова награди деца с пътуване до Брюксел

Видеозапис - конкурс за детска рисунка "Моето европейско бъдеще", Казанлък, 10 май 2010 г.  europa.bg

Ръководителят на Европейския информационен център "Европа Директно" - Стара Загора Румяна Грозева награждава ръководителите на всички школи и училища, чиито възпитаници са взели участие в този конкурс.

Началникът на отдел ”Образование” в община Казанлък Донка Симеонова обявява имената и връчва наградите на най-добрите художници, класирани в първа възрастова група на конкурса за детска рисунка: деца от 6 до 10 години.

Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов обявява имената и връчва наградите на лауреатите в конкурса за детска рисунка във втората възрастова група - това са деца от 10 до 14 години.

Членът на Европейския парламент Илиана Иванова връчва наградите на отличените млади художници в трета възрастова група с първа, втора и трета награда, както и една поощрителна награда.

Главният редактор на Портал ЕВРОПА Огнян Бояджиев връчва от името на читателите на медията, която е партньор на инициативата, награда на Пламена Георгиева - ученичка от Националната художествена гимназия.

Членът на ЕП Илиана Иванова също получи подарък по време на тържеството, отбелязващо финала на конкурса за детска рисунка "Моето европейско гражданство".

Информационният център "Европа - директно" - Казанлък раздава и девет поощрителни награди на млади таланти във втора възрастова група, които са се представили много добре в конкурса за детска рисунка.

За отбелязването на Деня на Европа целият екип на Центъра „Европа директно” – Стара Загора предложи на децата от СОУ „Екзарх Антим І” и ОУ „Мати Болгария” да се включат в подреждането на мегапъзел „Картата на Европа” с размери 150см/200 см. с много и разнообразни награди за всеки ученик.

За отбелязването на Деня на Европа целият екип на Центъра „Европа директно” – Стара Загора предложи на децата от СОУ „Екзарх Антим І” и ОУ „Мати Болгария” да се включат в подреждането на мегапъзел „Картата на Европа” с размери 150см/200 см. с много и разнообразни награди за всеки ученик.

 

 

 

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж