Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 12.05.2010

 Около 9 часа и 30-сет минути на 11-ти май, тежък инцидент става на около 30-на метра  северно от кръстовището на булевардите „ Никола Петков” с Кн”Ал. Батенберг”,  като по чудо инцидентът се размина без жертви.

Според свидетели на инцидента, в посока север, е пресякъл кръстовището водач с автомобил Лада 1300, на метри от кръстовището без видима причина автомобила, рязко завива вляво и пада в коритото на старата река. Колата се обръща по таван и затиска, водачът, който е около 30-сет годишен. Няколко момчета от близкия автосервиз се притичват на помощ на пострадалия водач. Благодарение на бързата намеса на момчетата, водачът на ладата е спасен. При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол издишания от водача въздух, с концентрация – 2,22 промила. Ц.Я. е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство. Колкото и странно да изглежда, инцидентите с паднали коли в старата река съвсем не са рядкост. Преди две години, имаше два такива случая на паднали коли в реката. Всички такива случаи са 100% по вина и невнимание на водача.

Други Пътно транспортни произшествия

На 11.05.2010 г. около 17.10 ч в Казанлък, по ул. “Съединение” в посока  север се е движел лек автомобил “Форд Фиеста”, управляван от Г.В. (33) от Казанлък. На  кръстовището с бул."23-ти пехотен шипченски полк" предприел завой наляво, без да спре на пътен знак “Б-2” (стоп),  отнел предимството и блъснал  движещият се по булеварда мотоциклет “Джили ЖП - 150 ТЗА”, управляван от М.Д. (54) от с. Шейново, без да притежава правоспособност за съответната категория. В резултат на удара мотоциклетистът е получил натъртвания в областта на таза и  разкъсно контузна рана на дясно ходило. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

На 11.05.2010 г. около 19.30 ч по път ІІ-57 (Стара Загора – Раднево) се е движел лек автомобил “Опел Синтра”, управляван от неправоспособния Т.С. (47) от Стара Загора. До разклона на с.Даскал Атанасово,  при движение с несъобразена скорост, водачът изгубил управление над автомобила, който се преобърнал на платното за движение. Т.С. е настанен   за лечение в МБАЛ – Раднево, без опасност за живота. При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол издишания от водача въздух, с концентрация – 2,25 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 11.05.2010 г. около 17.05 ч в Стара Загора на по ул. “К. Ганчев” се е движел лек автомобил “Деу Есперо”, управляван от И.В. (34) от София. На кръстовището на ул. “Ген. Гурко” не спрял на знак Б-2, не пропуснал и блъснал движещият се с предимство по ул. “Ген Гурко” автобус “Неоплан”, управляван от Д.Г. (33) от Стара Загора. При инцидента и пострадал пътуващ в автобуса 80-годишен мъж, на който е оказана амбулаторна медицинска помощ. И.В. е напуснал местопроизшествието. По-късно е спрян от полицейски екип и му е съставен акт за установено административно нарушение на Закона за движението по пътищата. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Стара Загора. 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: