Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 07.05.2010


 Разкрити престъпления
 На 05.05.2010 г. около 13.00 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице пазарувало в търговски обекти в с.Ръжена, общ. Мъглиж, като заплащало с неистински банкноти.  Изпратеният на място полицейски екип на РУ “Полиция” е заловил И.Д. (29) от с. Тулово. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на същата дата И.Д., в съучастие с А.И. (29) и С.С. (37) – също от с. Тулово, през определен период от време са купували дребни стоки от магазини  в  с. Ръжена, като се разплащали с неистински банкноти с номинал 50 лв. Неистинските банкноти са иззети. И.Д. е задържан за 24 часа, а съучастниците му се издирват. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

Кражби
На 06.05.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в магазин за хранителни стоки, намиращ се в с. Виден, общ. Павел баня, откъдето са откраднати неопределен брой алкохол и цигари. Точната стойност на нанесените от кражбата щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
На 06.05.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща, намираща се в с. Скобелево, общ. Павел баня, собственост на 62 годишен казанлъчанин, откъдето е извършена кражба на чугунена печка, тесла, лозарска ножица и 7 метални тръби. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 05.05.2010г.  в участък “Полиция” – Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата,, проникнало в избеното помещение на къща в с. Турия, общ. Павел баня и извършило кражба на велосипед, меден казан за варене на ракия и медни съдове. Щети – в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 05.05.2010 г. около 20.00 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало в къща в с. Крън, общ. Казанлък и извършило кражба на два мобилни телефона, джобен часовник и златен пръстен. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Хулиганство
На 04.05.2010 г. около 19.00 ч в Гълъбово на ул.”Лозенец” 32-годишният Х.А. от Гълъбово,  след употреба на алкохол е отправил обиди срещу своя съгражданка и й нанесъл удари с ръка  в областта на главата и удари с крак по тялото.   Срещу Х.А. е образувано административно наказателно производство по Указа за борба с дребното хулиганство и на 05.05.1020 г. РС – Гълъбово му е наложил административно наказание - задържане в структурното звено на МВР за срок от 5 денонощия.

Пътно транспортни произшествия
На 06.05.т.г. около 09.30 ч. на около 5 км. след с. Тулово, общ. Мъглиж, възниква пътен инцидент между : т.а. Рено «Канго», управляван от 22 год. А.И. от Стара Загора и л.а. Хонда «Джаз», със старозагорска регистрация, управляван от 38 год. Ц.С. от с. Крън, общ. Казанлък. Причини за ПТП : водачът на товарния автомобил изгубил контрол над «Реното», навлязал в лентата за насрещно движение и ударил движещия се там л.а. «Хонда». От удара двата автомобила напуснали пътното платно. Движещият се след л.а. «Хонда», т.а. «ДАФ», с хасковска регистрация, с прикачено ремарке, управяван от 54 год. А.М. от Хасково, за да избегне удара с катастрофиралите пред него коли, рязко завива наляво, навлиза в лентата за насрещно движение, при което ремаркето се обръща и по пътното платно се разсипва превозваното зърно. От ПТП водачът на л.а. «Хонда» - Ц.С. получава контузии по главата, загуба на съзнание, счупване на лявата раменна кост и на левия крак. Оставен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. На тримата водачи е взета кръвна проба за анализ.

На  05.05.2010 г. около 6.40 ч в Казанлък по бул. “23 пехотен шипченски полк” в посока изток се е движел мотопед “Сузуки”, управляван от неправоспособния С. К. (37) от Казанлък.  Южно  от  бл. №35, при движение с несъобразена с  характера  и  интензивността  на движението скорост, водачът изгубил управление над мотопеда, ударил паркиран лек автомобил  лек автомобил “Опел Астра” (собственост на 69-годишен казанлъчанин) и напуснал местопроизшествието. Около  08.00 ч на същата дата С.К. се явил във ФСМП – Казанлък, където е установено, че в резултат на инцидента е получил фрактура на долната челюст. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух, с концентрация - 1.13  промила. Взета му е кръвна проба за химически анализ. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

На 05.05.2010 г. около 20.30 ч в Казанлък по ул. “Кирил и Методий” в посока север се е движел лек автомобил “Алфа Ромео”, собственост на 25-годишен софиянец. На  кръстовището с  ул. “Васил  Коларов”, при  предприемане на ляв завой, отнел  предимството на пресичащото по ул.“Васил  Коларов” 15-годишно момче и с предна дясна гума е  застъпил десния му крак. В резултат на инцидента момчето е получило охлузвания на десния крак и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. Водача  е напуснал  местопроизшествието. За установяването му работи РУ “Полиция” – Казанлък.

Други
На 06.05.т.г. около 15.20 ч. на ул. «Синьовец» №23 в Павел баня между група от 15 - 20 мъже възниква скандал, прерастнал в сбиване, при което са счупени 5 прозореца на гараж, приспособен за хранителен магазин. От инцидента 59 годишен мъж от Павел баня е ударен с дървен кол по главата от 43 годишния А.И. от Павел баня, като в резултат на удара, пострадалият е получил спукване на черепа и загуба на съзнание. Откаран е и оставен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 05.05.2010 г.  около 16.20 ч полицейски екип от участък “Полиция” – Павел баня, при  изпълнение на служебните си задължения на път І-6 на КПП “Гердеме” е предприел спиране със стоп-палка на лек автомобил “Мерцедес” с пловдивска регистрация. Водачът не се подчинил на подадения сигнал и с висока скорост се насочил срещу полицейския служител. При опит да се предпази полицейският служител отскочил назад и изпуснал стоп-палката, която се забила в предното панорамно стъкло на колата. При извършената проверка е установено, че “Мерцедес”-ът е управляван от неправоспособно 14-годишно момче от Карлово, с което са пътували още  един младеж и две момичета от същия град. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
Коментирайте първи тази статия
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: