Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Евродепутат Илиана Иванова ще отбележи Деня на Европа в Казанлък


 На 10 май /понеделник/ от 10 ч. Членът на Европейския парламент Илиана Иванова заедно с Кмета на Община Казанлък ще отбележат Деня на Европа в Европейския информационен център на ул.Искра №4,  като  ще наградят най-талантливите участници в конкурса за детска рисунка  „Моето европейско гражданство”. Конкурсът се проведе под патронажа на г-жа Иванова и тя лично ще връчи наградите на участниците в третата възрастова група и ще покани част от тях да посетят Европарламента в Брюксел през есента.

Същия ден, в централния градски парк, до монумента „Обединена Европа” ще бъде посадено вечно зелено иглолистно дърво, което ще бъде Коледното дърво на Европа на територията на общината.Грижата за дръвчето от страна на децата и младежите ще осигури приемственост и устойчивост на инициативата за поколения.

 За отбелязването на Деня на Европа , Центърът „Европа директно” – Стара Загора е предвидил поредица от мероприятия насочени към децата: подреждане на   мегапъзел „Картата на Европа” с размери 150см/200 см, викторина за Европейския съюз с награди и др.

За всички участници и граждани на Казанлък ще бъдат осигурени безплатни издания на Представителството на ЕК и ЕП в България.

Събитието ще се предава на живо с видеокартина и звук по интернет на Портал ЕВРОПА Europe.bg – медиен партньор на инициативата на евродепутат Илиана Иванова. Впоследствие ще бъде публикуван и видеозаписът заедно с репортаж и фото-галерия от тържеството.

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж