Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Френска доброволка пристига в гр. Казанлък

 

По проект „ Виждане за изкуство” на „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” в града ни за период от шест месеца ще пристигне Агат Феран от френския град Бордо. След като организацията получи акредитация от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" налице е и спечеленият проект по програма Европейска доброволческа служба на Европейския съюз.


Идеите по проекта са няколко: насърчаване на европейското сътрудничество в младежката сфера, организирането на междунационални  изложби и различни арт събития на млади таланти, разпространение на книжка с работно име „Алтернативи” издадена по проекта, популяризирането на изкуството и културата като цяло в България и Европа, подпомагане на младите хора в местната общност и научаване повече за Европейския съюз и насърчаване на младите в участие по програмите на ЕС, и дейностите организирани по ”Европейски младежки програми и инициативи”, разпространение на ЕДС философията в местната общност

Проектът ще даде на младите хора възможност да установят, че имат общи ценности с младежите от другите страни.

Друга важна цел на проекта е младите хора да се мотивират за обществена дейност и да се приобщят в различни дейности за борба с младежката безработица чрез изкуството и възможностите предоставени от ЕС и програмите на Националните центрове ”Европейски младежки програми и инициативи”. Ще развият идеини проекти за  превенция на социалното изключване и борбата с младежката безработица, чрез консултации със сертифициран кариерен консултант  по GCDF, с който организацията разполага.

Всеки желаещ да се включи в проект на Европейския съюз, свързан с неговите интереси и предпочитания може да се обръща към организацията за съдействие.

За повече информация арт клуб „Импулс”, на ул. „Искра” № 22 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж