Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Още един задържан при акция "Сладурите"

 Още един човек е задържан при полицейската операция "Сладурите", която се провежда в Старозагорска област. Първоначално бяха задържани трима мъже. Акцията е срещу злоупотреби в енергийния комплекс "Мини Марица-Изток" ЕАД.

Четиримата са задържани за 72 часа, каза за Дарик Окръжният прокурор на Стара Загора Константин Тачев. Утре предстои да бъдат разгледани мерките им за неотклонение. Прокурор Тачев допълни, че ще се настоява за най-тежката мярка „Задържане под стража".

www.dariknews.bg

=================================== и още ... 

 Трима са задържани при акция “Сладурите”, започнала в рано тази сутрин на територията на община Раднево.

Акцията на служителите от сектор “Икономическа полиция” – ОДМВР – Стара Загора и РУ “Полиция” – Раднево започна тази сутрин под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора. От домовете и складовите бази, ползвани от лицата са иззети документи, уличаващи ги в участие в организирана престъпна група, която в периода 2007 – 2009 г. задържаните са осъществили схема за доставка на резервни части за поддръжка на машини и съоръжения на Мини  Марица Изток” ЕАД на завишени цени.

 По първоначални данни, части втора употреба са били доставяни като нови, на многократно завишени цени. Схемата е осъществявана чрез 11 фирми, на които задържаните днес лица са били пълномощници. Извършителите са сключвали сделките и са подписвали фактури, като са използвали дерегистрирани по ЗДДС фирми и по този начин са укривали ДДС. Проверява се съпричастността на  длъжностни лица от въгледобивното дружество дружество към престъпната схема, в която процедурите по Закона за обществените поръчки са заобикаляни, чрез сключване на множество договори в рамките на 49 хил. лв. и прилагането на НВМОП.  Към момента са установени 20 договора на стойност 1 млн. лв. без ДДС, сключени от лицата с Мини  Марица Изток” ЕАД.  Тримата мъже са задържани за 24 часа и предстои повдигане на обвинение по чл. 321 във вр. с чл. 255 и 212.  В момента акцията продължава, под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР : Й. Георгиева  

==========================================================

 По повод провелата се тази сутрин акция на полицията, наречена "Сладурите" от Пресцентъра на Мини Марица-изток разпространиха следното съобщение, в което се казва:

"Участниците в схемата се занимават с доставка на части и оборудване за булдозерно-тракторна техника. В резултат на специализираната операция вече има задържани, между които и две лица, работещи в „Мини Марица-изток". Двамата задържани са експерти „Търговия и доставки". Злоупотребявайки със служебното си положение, те са изписвали завишени доставки на части и са изготвяли заявки за удовлетворяване на несъществуващи производствени нужди.
Проверява се връзката на арестуваните с лица от други фирми от страната , които евентуално са замесени във финансовите злоупотреби.
Специализираната полицейска акция в комплекса продължава".

www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: