Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Изложба "Другият поглед" бе представена в Казанлък

Фотоизложбата "Другият поглед" бе представена в Националната гимназия по пластични изкуства "Академик Дечко Узунов" в Казанлък.

Повече от 30 снимки с ликовете на роми украсиха изложбената зала в училището. Техни автори са фотографите Райчо Чапразов, Росен Илиев и Светлозар Недев."Идеята на изложбата е другият поглед, другостта в ежедневието ни. Това са портрети в типична ромска ситуация и атмосфера. Чрез снимките си искаме да покажем, че ромите са част от нас и нашето общество", заяви на откриването Светлозар Недев. Към неговите думи се присъедини и Трифон Митев, председател на фондация "Пламък – Стара Загора". "Стараем се все повече да работим с Националната гимназия тук в Казанлък, но и да сме полезни на всички хора в страната. Тази изложба вече бе в Стара Загора, сега е във вашия град, след което и жители на други населени места ще имат възможността да се докоснат до живота на ромите, видян чрез фотографиите". По думите на авторите на снимките лицата са от ромските махали в община Мъглиж. "В това има нещо земляческо, нещо близко, както до жителите на Стара Загора, така и до казанлъчани", коментира Митев. "Погледът е друг, но не са други хората. Истинският поглед за това, което се случва в нашето ежедневие, имате Вие младите хора и Вие можете да покажете, че ромите са част от нас", обърна се към учениците Галя Стоянова, секретар в община Казанлък. Тя обеща, че изложбата ще бъде посетена и от служителите в общинска администрация, за да могат да видят от друг ъгъл проблемите на ромите. "Фотосите ще останат в залата в гимназията до 21-ви декември", заявиха от училищното ръководство.
Изложбата е под партонажа на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова и е организирана в рамките на "Десетилетието на ромското включване – 2005 – 2015 година" от Министерството, институт "Отворено общество" и фондация "Пламък – Стара Загора".

 

 Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: