Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Състоя се премиерата на „Втора класа"

 "Втора класа" е първата книга на журналиста Светлозар Стоянов, която той представи в препълнения салон на музей „Чудомир”. Материалите за тази книга той събира отпреди 12 години, но разказите в нея са събрани през последната година, след като изпълнителният директор на Фондация „Чудомир” Пеньо Терзиев го окуражава да го направи.

„Втора класа” е сборник с разкази, породени от случки, преживени от Светлозар по време на пътуванията му по влаковете,особено през студентските години. Зеаглавието „Втора класа”, обаче, веднага навява асоциации за живота и хората-втора класа.


Достатъчно предразполагащи към размисъл са и заглавията на включените разкази в книгата, като „Кофти врътка”, „Прецакан”, „Отрепка” и др. Самият Светлозар предпочита да разсъждава за първата си книга като фрагментарен роман, съставен от самостоятелни случки. Скандалът по повод представянето на първата книга на младия журналист се превърна в постоянно нашепвана тема по време на тазгодишните Чудомирови празници. Неговата премиера бе изключена от официалния афиш на празниците от Община Казанлък, която ги организира през 2010-та година. Причината най-вероятно се крие в критичните статии, които пише Светлозар, насочени към общинското ръководство.
Близо 150 души подкрепиха автора при премиерата на книгата му „Втора класа”, пожелавайки му успех. Имаше и опашка за автографи. Сред присъстващите бяха и представители на Общинския съвет в Казанлък. Светлозар разкри, че вече е наясно и със следващите си литературни произведения.
Желая да пиша, това е важно за мен, но по-важното е читателят да те намери и търси като автор, трезво коментира Стоянов.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: