Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Николай Василев с филма „Приказки” получи тазгодишната голяма награда Jameson за късометражно кино


 27 минутният доументален филм на 35 годишният казанлъчанин Николай Василев- „Приказки” получи тазгодишната  голяма нагада Jameson  за късометражно кино на София филм Фест. 

„Приказки” е емоционална човешка история за живота на миньор, посветил се на пораснали сираци.

„Приказки”  донесе на създателите си чек на стойност  6000 евро, осигурени от Jameson Irish Whiskey.

За първи път победител в конкурса е филм в документалния жанр. Миналогодишни победители са били анимационни и игрални късометражни продукции.

Наградата Jameson e създадена като съвместна инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската Асоциация на филмовите фестивали преди 13 години.

Първоначално наградата се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появи за първи път през 2003 г. В последните 5 години приза Jameson се връчва само в България и Ирландия. У нас в партньорство с Международния София Филм Фест.

Николай Василев е роден през 1975 г. в гр. Казанлък. Завършил е Кино и ТВ режисура в НБУ през 2004 г. С дебютния му филм "Пътят на Мъдростта", посветен живота и идеите на Ваклуш Толев, е открит 6-ият Международен фестивал на независимото кино в Солун. Работи като сценарист и режисьор на документалните филми „Кастинг" и „Unplugged".

Преди три години Николай Василев засне и филми за казанлъшки деца, членове на сдружението "Бъдеще за децата с увреждания"

Награденият филм на Николай Василев ще бъде показан за първи път по Канал 1 на БНТ на 21-ви март – тази неделя от 17,25 часа.

Деляна Бобева
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: