Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


И младеж от Казанлък с награда от от ХIII национален конкурс "Любовта в нас"

 Гала Пенкова от клуб „Медии" към ОДК „Ние, врабчетата" - Монтана, спечели поощрителна награда от Тринадесетия национален конкурс „Любовта в нас" - Варна '2010. С есето си тя се състезава в раздел „Проза". В нейната възрастова група не бе присъдена ІІІ награда, а на второ и първо място бяха класирани съответно Петър Пашев от Казанлък и Александра Маринова от Варна.


Петчленно жури с председател Станислав Пенев - поет, член на Съюза на българските писатели, председател на сдружение „Литературно Общество"- Варна, оцени 633 творби на 415 участници от 48 населени места. Престижният конкурс „Любовта в нас"  е включен в Националния календар на Министерството на образованието, младежта и науката, което обуславя и големия интерес към него.

Награждаването на победителите в творческото състезание се състоя днес преди обяд в Пленарна зала на Община Варна. Тъй като Гала не можа да присъства на церемонията, наградата й ще бъде  изпратена по пощата, обещаха организаторите от  литературна къща „Касталия" към Общински детски комплекс в морската ни столица.

Любопитна подробност е, че на есето на Гала Пенкова бе отредено второ място във вътрешната класация „Автор на броя" на е-списанието „Аспекти", подготвено от клуб „Медии" по повод Свети Валентин.  Есетата, статиите, коментарите, анкетите и интервютата в тематичното издание бяха журирани от журналистите Камелия Александрова - гл. редактор на общинско радио "Канал М" и кореспондент на "24 часа", и Биляна Александрова - репортер в телевизия "Монт 7", бивша възпитаничка на клуб "Медии". Мнението си за стойността на текстовете даде и Анелия Иванова - главен библиотекар в РБ "Гео Милев".

Есето на 14-годишната Гала можете да прочетете в блога на клуб „Медии". То е публикувано на стр. 22 в е-списанието „Аспекти". Повече информация за талантливото момиче  ще намерите в секция „Членове" на www.club-media.dir.bg.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: