Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Полицейска хроника / 28.08.07

Разкрито престъпление

На 27.08.2007 г. в Казанлък  при претърсване в дома на 56-годишния казанлъчанин С.И., същият е предал доброволно на полицейските служители  53 патрона - калибър 7 х 62 мм, 4 патрона - калибър 9 мм, 50    антични римски и турски монети, части от антични накити, конска сбруя , катарама и металотърсач "Diskover". По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно транспортни произшествия

На 26.08.07г. около 18.10ч. в Казанлък по бул. “23 пехотен шипченски полк”  в посока изток се е движел  лек автомобил “БМВ- 325”, управляван от В.Д. (23) от Казанлък.  Северно от манастира водачът изгубил управление над автомобила, който излязъл вляво извън пътя и се ударил в стълб и се преобърнал по таван. В резултат на удара В.Д. и пътуващите в автомобила   29-годишен мъж и две момичета на 16 и 17 г. от Казанлък са получили охлузни рани, обработени и освободени. В автомобила са използвани обезопасителни колани. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РПУ – Казанлък

Пожар в сухи треви в района на старото сметище, северно от с. Розово

На 25.08.2007 г. в 12.40 ч. в РСПБЗН – Казанлък е получено съобщение за пожар в сухи треви в района на старото сметище, северно от с. Розово, който е навлязъл низово в смесена гора.  В гасителните действия са участвали огнеборци от РС ПБЗН – Казанлък, Противопожарната служба при  “Арсенал” АД и РСПБЗН – Стара Загора с три противопожарни автомобила.  Към 16.00 ч. пожарът е ликвидиран. Унищожени 94 дка смесена гора и 110 дка лесонепригодни площи. Спасени са 1200 дка смесена гора. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Низов пожар в широколистна гора между жп-гара с.Радунци и жп-гара с.Дъбово,общ.Мъглиж

На 25.08.2007 г. в 11.20 ч. в РСПБЗН – Казанлък е получено съобщение за низов пожар в широколистна гора между жп-гара с.Радунци  и жп-гара с.Дъбово,общ.Мъглиж. В гасителните действия са участвали огнеборци от РС ПБЗН - Казанлък и Гурково с три противопожарни автомобила. В помощ на гасителните екипи са изпратени авторазливна станция на Дирекция “Гражданска защита” и пожарни автомобили на РС ПБЗН – Стара Загора. В 18.30 ч. пожарът е потушен. Унищожени са 4 траверси, спасени са 1000 дка широколистна гора и два жп-кантона. Пожарът е причинен от спирачната система на преминалия преди това влак от Г.Оряховица-Тулово.  

Пътнотранспортни произшествия в посока запад

На 25.08.2007г. в 08.45ч. в РПУ – Гълъбово е получено съобщение, че на 24/25.08.2007 г. е извършена кражба от смесен магазин в с.Обручище, кв. "Розов кладенец". При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване и изваждане прозорец, проникнало в складово помещение към обекта и извършило кражба цигари : на три стека "Невада" 100 мм; два стека и половина “ММ” 100мм; 5 кутии “ММ” 80 мм; три и половина стека “Виктори”;  четири стека “Арда”; 8 кутии "Кънтри"; един стек “Хасково”; два стека “Невада” -пакет; един стек "Фемина" и два стека "Мелник". От обекта липсват и хранителни продукти. Щети – в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: