Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Нова сграда реконструират за казанлъшката районна служба “Пожарна и аварийна безопасност”

В началото на следващата година ще започне първият етап от реконструкцията на сградата на Пожарната служба в Казанлък. По думите на кмета на общината Стефан Дамянов ремонтните действия ще приключат през 2009 година, като ще се осъществят на няколко етапа.

Стойността на проекта е 300 000 лева, които вече са гласувани да бъдат отпуснати от общинския бюджет. Казанлъшката община обаче предстои да кандидатства по програма “Красива България” за отпускане на част от средствата. Така според Дамянов ще се облекчи общинското финансиране.
“30 000 лева ни струва само разработването на проекта”, коментира казанлъшкият кмет.

 

“Новата сграда ще бъде най-модерната в страната, изградена по европейските стандарти. Благодарение на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов това е факт. Нека не забравяме, че именно той беше денонощно с нас на пожарите, станали на територията на Казанлъшката община тази година и ръководеше Щаба за работа при такива бедствени ситуации”, категоричен бе комисар Славчо Славов – директор на Областна дирекция “Противопожарна безопасност и защита на населението при бедствия и аварии” – Стара Загора.

Новата двуетажна сграда, чиито строеж ще започне от източното крило, ще има 8 спални помещение, като във всяка стая ще има по две легла за двамата служители, даващи дежурства по 24 часа и 7 гаражни клетки, чиито врати ще се отварят автоматично. Предвижда се да бъдат изградени: конферентна зала, фитнес салон, столова част, кухня, стая за почивка на служителите, административна част и приемна за граждани. “Предимството на новата противопожарна служба в Казанлък ще бъде и това, че специализираните автомобили ще влизат от северната страна на сградата и ще излизат от южната. По този начин ще осигурим безопасността на служителите и по-бърза работа от наша страна”, подчерта главен експерт Анчо Шишков – началник на районната служба “Защита на населението при бедствия и аварии” в Казанлък.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: