Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Казанлъчанка с коледен дар от Пауло Коелю

 Казанлъчанката Неда Загорска получи поредната си коледна притча от своя приятел бразилският писател Пауло Коелю. Това е петата коледна притча, която Неда получава всяка година навръх Светлите празници като дар от писателя, станал световно известна със  своите романи „11 минути", „Петата планина", "Владетелят" и други.


Дружбата на машинната инженерка от Казанлък и Коелю започва в интернет преди близо пет години, когато Неда изпраща поздравителен имейл на писателя, по повод неговия 58 рожден ден състоял се през август. Отговорът на Неда дошъл още същия ден.

Открили взаимно общи духовни мостове помежду си, днес младата жена е сред най-близките приятели на писателя, сред първите му негови читатели на романите, при това още в чернова. Неда е удостоена и с честта да получи лична аудиенция по време на гостуването на Пауло Коелю в България през май 2006-та година. 

Тазгодишната коледна притча, писана само за приятелите на Пауло Коелю и разпратена до тях два дни преди Рождество, разказва за земното пътешествие на двама ангели - млад и стар и за поуките, които те дават индиректно на хората със своите визити: първо в дома на виден богаташ, имащ всичко, което си поиска, после в дома на бедно бразилско семейство с болно дете.

Самата Неда е повече от щастлива от този факт и ревностно пази всичките си досегашни коледни притчи. Съвсем скоро тя обещава да преведе притчата с целия й словесен блясък и да я разпрати на своите приятели в социалната мрежа Фейсбук.

Неда е една от малцината, запознати и с най-новия проект на писателя на бестселъри - ръкописът на книгата му „Пътят на стрелата".

Деляна Бобева dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: