Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Мурика – плеядите над южния океан” - спектакъл от Окинава

 Над 500 души, част от тях специално поканени от организаторите, хора от домовете за възрастни, деца със специални потребности и много казанлъчани успяха да видят уникалният японски спектакъл. 60-те минути преминаха като дъх в атмосферата, която пресъздадоха 16-те артисти на сцената. По време на целият спектакъл, актьорите смениха близо 15-сет костюма, а музиката и песните бяха изпълнявани на живо от сцената. Самият спектакъл бе разделен на 7 части, като на финалът на импровизираното небе грейнаха хиляди звезди.

Това съвсем не е случайно, тъй като „Мурика” на окинавски диалект, означава съзвездието Плеяди. Благодарение на звездите, земеделците от Окинава разбирали, кога е подходящото време за обработване на земята и прибиране на реколтата. Спектакълът реално представя животът на хората в Окинава, които винаги се молят на звездите за щастие и мирен живот.
Режисьорите на спектакъла, съобщиха, че за създаването му е проучено древното кралство Рюкю. В древността, то е поддържало връзки със страните от региона, поради което имало уникална култура, пъстра смесица от влияния на съседните държави, музикални инструменти от Китай, класически танци от централна Япония, неподражаеми движения и специфични танцови елементи от Индия, Индонезия и мн. Други страни.
Разширен репортаж от спектакъла, Пресс тв ще покаже в краят на месец Декември.

Георги Манев - Пресс тв

снимки: 19.11.2009 - Плеяди, танци и музика от Окинава в Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: