Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Плеяди, танци и музика от Окинава в ДК "Арсенал" на 19 ноември от 19:00

 "Мурика" на окинавски диалект означава Съзвездието Плеяди. Благодарение на звездите земеделците от Окинава разбирали кога е време за оран, сеитба и прибиране на реколтата, рибарите избирали най-подходящото време за риболов, а търговците ги използвали като ориентир при морските си пътувания.


Как живеят хората от Окинава и защо те се молят на звездите за щастие и мирен живот ще разберем от песенно-танцовия спектакъл "Мурика - Плеядите над Южния океан", който ще бъде представен в рамките на Дните на японската култура в България.

Представлението на Театрална компания Art Community Organization Okinava ще се играе на 17 ноември (от 19 ч) в Народния театър "Иван Вазов" в София и на 19 ноември от (19 ч) в Дома на културата "Арсенал" в Казанлък.

A.C.O. Okinawa гостува за първи път на българска сцена в рамките на юбилейната за Япония и Дунавските държави 2009 година. Театралната компания представя своите оригинални спектакли в Япония и чужбина, като постоянно създава и нови постановки.

 След дебюта на "Мурика - Плеядите над Южния океан" през 1997, съставът е гастролирал с него в Москва, Токио, Хабаровск, Тиендзин, Сеул, Рейкявик, като навсякъде е посрещнат с нескрит възторг от публиката.

Организатори са Театрална компания Art Community Okinawa, Театър "Кредо" и Посолството на Япония в България, с организационната и финансова подкрепа на Агенцията по култура на Япония.

 www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: