Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

СНЦ „Младежки център за развитие – Взаимопомощ” взе участие в младежки обмен „Europe to live”

 СНЦ „Младежки център за развитие – Взаимопомощ”  взе участие в младежки обмен „Europe to live”, гр. Постдам, Германия, който е четвъртият по ред, с които се представя България от организацията.
 Беше проведена предварителна среща за уточняване на организационните въпроси и настаняването на участниците. Тя се осъществи от 29-31.07. 2009 г. Изпратен беше един представител на организацията.
Участниците – 6 младежа излетяха на 14.08. 2009 г. от  летище София.


Представиха достойно България, като докоснаха сърцата на останалите държави от Босна и Херцеговина, Полша, Хърватска и Германия с изгледи от Казанлък, на който беше отделено специално внимание. Освен чрез изгледи прославиха България и Казанлък с вкусни ястия и напитки на интернационалните вечери.
Взеха участие в заснемането на три видеофилма, в единия от които се говори на български език, както и две презентации със снимки.
Завърнаха се успешно на 23.08. 2009 г. Участниците са доволни от представянето си, а останалите държави научиха повече неща за България.


Ако някой проявява интерес, клиповете с трита филма са качени на страниците:
http://www.youtube.com/watch?v=HqMBvExm4tQ
http://www.youtube.com/watch?v=IadgJvHvHKs
http://www.youtube.com/watch?v=E39GIC5maDc

 

 

 

 


До тук с положителните емоции! След завръщането си представители на организацията бяха разочаровани от отказа за  подкрепа от страна на Община Казанлък. Гласуваните с Решение на Общински съвет гр. Казанлък хиляда лева за разходи на участниците за пътуването до Германия все още не са получени.

 


Организацията се опитва да развива дейност и в сферата на Европейската доброволческа служба, за което се надява скоро да получи акредитация. Европейската доброволческа служба е процес на „обучение" за млади хора, даваща възможност за придобиване на умения и компетенции за личностно, образователно и професионално развитие чрез неформално обучение. Самият проект се състои в образователен процес, свързан с придобиване на взаимни ползи за доброволците и организациите.
За съвместна работа с организацията и желание за доброволно участие моля обръщайте се към нас в офиса ни в арт магазин и арт клуб на ул. „Искра” № 22.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: