Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общинските съветници в Казанлък положиха клетва за встъпване в длъжност

Клетва за встъпване в длъжност положиха кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, кметовете на населените места от общината и новите общински съветници в местния парламент.

Всички те подписаха клетвените си листи в присъствието на областния управител на Стара Загора Мария Нейкова, която ги поздрави с думите “Предстои ви много работа. От вас зависи как ще живеят нашите съграждани, деца и внуци”. Новият – стар кмет Стефан Дамянов продължи с думите “Ние поехме голяма отговорност. Нека оставим настрана политическите пристрастия и да бъдем делови! Оставете настрана властолюбието”. Предстои да бъде избран председател на новия Общински съвет. Вече е сформирана комисията, която е от седем члена с председател Емил Караиванов от ГЕРБ. Комисията ще следи за избора на вота. Предстои 37-те нови общински съветника да влязат в тъмната стаичка и да попълнят своята бюлетина при избор на председател на общинския съвет. Двама са опонентите – това е досегашният председател Васил Сумански и лидерът на ГЕРБ Иван Къосев.


Иван Къосев от политическа партия ГЕРБ е новият председател на общинския съвет в Казанлък. Къосев спечели с 29 гласа пред опонента си Васил Самарски от БСП, който получи едва осем гласа. Недействителни бюлетини нямаше. Къосев спечели при проведен втори тур за избор на председател. Комисията по провеждане на тайното гласуване се състоеше от седем члена, представители на политическите партии в новия общински съвет. “Аз ще бъда председател на всички и ще работя за благото на всички граждани. Обещавам, че всички позитивни неща, които бъдат започнати от общинския съвет, ще бъдат продължени от нас”, това заяви новият председател Иван Къосев. Сърдечни поздрави той получи от кмета Стефан Дамянов.
Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търновo

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: