Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Занаятчии от цялата страна представят свои произведения на Белоградчишкия панаир

 Белоградчик. 12 щанда с различни произведения на занаятчии от цялата страна са разположени в белоградчишката местност “Панаирище”.

Занаятчиите са от Монтана, Плевен, София, Пловдив, Казанлък, Нова Загора, Троян, Русе и Шумен, каза за радио “Фокус”- Видин Кольо Николов, председател на Регионалната занаятчийска камара. Днес е последният ден от традиционният Белоградчишки панаир, в който местните жители и гостите на града могат да разгледат произведенията на художествените занаяти от керамика, стъклопластика, дървопластика, плетива и други. На 2 щанда pа почитателите на музиката са изложени музикалните инструменти. Кметът на община Белоградчик Емил Цанков връчи грамоти на представители на Регионалната занаятчийска камара. На среща с кмета на община Белоградчик е обсъдена идеята да бъде направена улица или алея на занаятите, каза председателят на Регионалната занаятчийска камара. Ще бъде открит магазин, в който ще бъдат изложени произведенията на най-добрите занаятичии в страната. Ще бъде сформирано сдружение на най-способните майстори. Всички майстори дариха по едно от своите произведения, които остават в златния фонд на видинската Регионална занаятчийска камара.
Изложението на майсторите ще продължи и във Видин от 1 до 4 юли, каза Кольо Николов . Занаятичиите ще разположат своите щандове в Крайдунавския парк.

Десислава МЕТОДИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: