Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


"Арсис" от Казанлък обра наградите в Русе

 Младежката театрална студия „Арсис" от Казанлък, с ръководител Мая Стоянова спечели специалната награда на журито в завършилия в Русе 4-ти Национален ученически фестивал „Климент Михайлов".

Фестивалът е за театрални постановки на ученически трупи и в него участваха 22  състава от цялата страна. В продължение на седмица 320  младежи от България мериха  актьорски талант в различни постановки.
 Специалната фестивална статуетка и грамота на журито бе присъдена на казанлъшката трупа за постановката „Муа у тупан", по Боян Папазов, в постановка на Мая Стоянова  и сценография на Ваня Запрянова.
В края на фестивала председателят на журито професор Петър Петров о от НАТФИЗ заяви: „ Русе трябваше да види това, а Казанлък трябва да се гордее  с тази трупа".
  Освен специалната награда възпитаниците на „Арсис" спечелиха  и 3 големи награди за мъжка роля, всички присъдени за актьорските превъплащения на Петър Петров и две първи  награди  за  главна женска  роля на Магдалена Марчева и  Ивелина Павлова.
 Театралната трупа „Арсис " е създадена в Казанлък преди 8 години и вече има престижни и респектиращи национални и международни признания.

Деляна Бобева www.dariknews.bg  

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж