Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


177 читатели са се записали в библиотека „Искра” в Казанлък по време на „Четяща България”

 Казанлък. В рамките на националната кампания „Четяща България” в казанлъшката библиотека „Искра” са се записали 177 нови читатели, съобщи на пресконференция Анна Кожухарова от библиотеката, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

Те определи кампанията в града на розите като успешна с получени добри резултати. По времето на „Четяща България” бе проведена анкета сред 201 посетители на библиотека „Искра”, които са само 5 % от читателската аудитория. По данни на Кожухарова, 100 са лицата с висше образование, попълнили анкетата. ‘Това означава, че висшистите в нашия град търсят услугите на библиотеката и ние успяваме да отговорим на техните очаквания”, заяви Анна Кожухарова. Тя допълни, че най-много са били посетителите в активна възраст – 25 – 50 години. На въпроса дали обичат да четат всички са отговорили положително. Разнообразни са били отговорите им на въпроса защо четат. Най-много са отговорили, че причината е в любовта им към книгите. Други са посочили, че книгата осмисля живота им, а трети – просто, защото им е приятно. Според данните от анкетата любимата книга на казанлъчани от тяхното детство е „Принцът и просякът”, а любимият им детски автор е Ханс К. Андерсен. Мнозина са посочили, че като деца са обичали приказките на Братя Грим, Ангел Каралийчев, както и книгите „Тримата мускетари”, „Алиса в страната на чудесата”.
Сред любимите автори на казанлъчани са: Иван Вазов, Димитър Димов, Димитър Талев, Паулу Коелю, Елин Пелин, Даниел Стийл, Сандра Браун, Сидни Шелдън, Христо Ботев.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: