Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Стефан Дамянов: "Без 100 дни медийна толерантност. Кадровите промени са персонални"

Повече прозрачност в местната власт ще е основният акцент в новия мандат на избрания за кмет на Казанлък и общината с близо 84% Стефан Дамянов. Повече отговорности и пълномощия за селата, работа с кварталите и екипност в работата ще са основни приоритети в дейността ми през втория мандат.

Медиите ще са мой коректив, каза по време на първата си пресконференция след изборите кметът на казанлъчани. Основата цел на Дамянов е в края на втория му мандат всички жители на общината да живеят по-добре. На въпрос на “Дарик” за сигнали за купуването на гласове в изборния ден и преди това, новоизбраният кмет заяви, че няма информация за това, макар и до него да са стигали подобни слухове. 

Избраният за кметне е изненадан от високите резултати и ГЕРБ и ЛИДЕР, но е изненадан от високите проценти и постижения на ФАГО. Случилото се с партия “Атака” през последните два месеца дало отражение на изборния резултат, счита той. Дамянов отказа нови 100 дни медийна толерантност. Предпочита медийни корективи още от първия си ден. Конкуренцията на другите кандидати не била притеснителното нещо за новия кмет на Казанлък, тъй като имал програма с конкретни неща, обяви Дамянов. Документът щял да стане достояние и на Общинския съвет, с цел да се реализират принципите на пряката демокрация в управлението.. И по време на втория си мандат новоизбраният кмет ще разчита на същия екип експерти в общинската администрация . Дамянов каза това, дипломатично избягвайки въпроса за екипа, с който ще ръководи общината, но уточни, че “кадровите промениса персонални промени”. Притесненията и опасенията на новоизбрания кмет са свързани с възможността на общината да усвоява европейски средства и кадровия й потенциал за това. Друг проблем било ниското заплащане на специалистите в международната дирекция на общината, което било причината младите и добри специалисти да напускат. Полученият висок процент доверие на избирателите- почти 84% от действителните бюлетини, според Дамянов означавало още по-голяма отговорност. В специално писмо той благодари на всички подкрепили го и уверява партиите, сдруженията и гражданите, имали свои кандидати за кмет на общината, че е готов да работи с всеки един от тях, в името на развитието. Новоизбраният за втори мандат кмет на Казанлък ще встъпи в длъжност след като положи клетва пред новия Общински съвет.

Деляна Бобева www.dariknews.bg 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: