Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Стефан Дамянов печели изборите в Казанлък с 83.67 %

На база обработени 96.55 % от протоколите на СИК в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Казанлък до момента Стефан Дамянов печели изборите с 83.67 % . Той е новият кмет на общината.

Дамянов бе издигнат от Инициативен комитет като независим кандидат за кмет и получи подкрепата на повече от 30 политически партии, сдружения и организации. По данни на ОИК с равен брой гласове до този момент са кандидатите за кметове Иван Лапчев от “Обединена десница” и Драгомил Иванов от “Атака” с по 1505 гласа , което е 5.09 %. След нареждат: Георги Каличков от “Ред, законност и справедливост” с 957 гласа или 3.24 %, Камелия Тренева от “Новото време” с 323 гласа или 1.09 %, Румяна Грънчарова-Крачева от “Зелена България” с 275 гласа, което е 0.93 % и на последно място по брой гласове е Стойчо Чичеков, издигнат от "Земеделски съюз "Александър Стамболийски” с 264 гласа или 0.89 %. 32 805 жители на община Казанлък са упражнили правото си на глас в изборния 28-ми октомври.

 


ГЕРБ води в Казанлък в битката за общински съветници, като данните от 16.66 % гласували или 4662 гласа са на база частично обработени 96.55 % от протоколи на СИК в Общинската избирателна комисия (ОИК). На второ място се нареждат БСП с 4431 гласа или 15.78 %, следвани от Федерация активно гражданско общество (ФАГО) с 2662 гласаили 9.48 %. С 2200 гласа, което е 7.83 %, застават “Атака”. След тях се нареждат: “ЛИДЕР” с 1757 гласа или 6.26 %, “Движение Нашия град” с 1371 гласа или 4.88 %, НДСВ с 1367 гласа или 4.87 %. Коалиция “Обединена десница” спечели 1120 гласа, а ДПС – 1172 гласа. От ОИК в Казанлък заявиха, че към 12.00 часа ще излязат окончателните резултати за общинските съветници в новия местен парламент.

 

 


В шест села от община Казанлък се очертава да има балотаж. Това са: Крън, Ръжена, Хаджидимитрово, Средногорово, Черганово, Горно Черковище. В село Крън на балотаж отиват Илми Касабов и Теменужка Люцканова. Апостол Терзиев, издигнат от ГЕРБ и спечелил 125 гласа, ще участва във втори тур с независимия кандидат за кмет Иван Стоянов. Двамата ще премерят сили в борбата за кметския пост в село Ръжена. В Хаджидимитрово се очертава да бъдат на балотаж Боян Атанасов и Рюстем Кючук, в Средноговоро – Станимир Караджов и Слави Коев, в Черганово – Светла Трифонова и Христо Неделчев и в село Горно Черковище мястото за кметски пост ще се оспорва на балотаж от Иванка Манева, издигната от Инициативен комитет и Христо Станчев, издигнат от НДСВ.

 

 


Броят на общинските съветници в Казанлък вече е уточнен. Осем общински съветници вкара ГЕРБ в новия Общински съвет. Също толкова влизат и от БСП. Пет са общинските съветници от Федерация активно гражданско общество (ФАГО), 4-ма са от “Атака”, следвани от “ЛИДЕР” - с 3-ма. По двама общински съветници влизат в местния парламент от “Нашият град”, НДСВ, коалиция “Обединена десница”, ДПС. Един общински съветник влиза и от коалиция “Чиста Розова долина”.

 

 


11 населени места в община Казанлък вече имат своя кмет. За град Шипка е избран Стоян Иванов, в село Енина кмет е Боньо Мирчев, в Шейново - Николай Терзиев, в Бузовград - Михаил Янушев, в Голямо Дряново – Николай Камбуров, Дунавци – Велично Станчев, Кънчево - Кольо Колев, Овощник – Иван Колев, Розово – Янка Попова, Ясеново - Христо Христов, Долно Изоворово –Ферид Бекиров.
“40 % от гласовете за новия общински съвет са купени по един или друг начин”, коментира инженер Иван Лапчев, който бе издигнат за кандидат-кмет от коалиция “Обединена десница” в Казанлък. Лапчев и Николай Александров са двамата общински съветници, които коалицията вкарва в новия местен парламент. “Което не може да се купи с пари, се купува с много пари”, допълни Иван Лапчев. Той не пожела да коментира повече сформирания Общински съвет, но се ангажира да работи за развитието на Казанлък, като се даде шанс на младите хора от общината да се реализират. “Както бях обещал и преди, сега отново ще кажа, че лично аз ще работя най-вече за културата в Казанлък”, допълни Лапчев.

 


Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

 

 

 

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: