Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Пътуване до Япония получи Царица Роза 2009 – Казанлък

 Казанлък. Полина Блажева – Царица Роза 2009 – Казанлък получи специалната награда на Японското посолство на побратимения на Казанлък град Фукояма пътуване до Страната на изгряващото слънце, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново .

Дванайсетокласничката от Хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий” бе избрана от 8-членно жури с председател почетния гражданин на града на розите професор Генчо Начев, който обяви на присъстващите в залата на Дом на културата „Арсенал” победителката и нейните две подгласнички в тазгодишния конкурс. Първа подгласничка на Полина Блажева стана Ралица Крушева от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт. За втора подгласника бе избрана Йоана Димитрова – възпитаничка на Хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий”. И двете получиха уникални бижута, връчени им лично от кмета на общината Стефан Дамянов, който в края на конкурса съобщи, че Казанлък е избран да бъде световна борса на розата.
По думите на проф. Генчо Начев, журито е избирало победителката и нейните подгласнички в 41-вия Празник на розата, съобразявайки се три критерия: външност; елегантност, чар и пластичност; излъчване; комуникативно и сценично поведения.
Конкурсът, в който участие взе Тони Димитрова и водещия Богдан Томов, сложи началото на тазгодишния Празник на розата.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 

Казанлък инфо:


Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: