Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


130 години Шипченска епопея отбелязваме днес

130 години Шипченска епопея отбелязваме на връх Шипка. Очаква се да пристигне и президентът на Република България Георги Първанов. Извозването на казанлъчаните, желаещи да се качат до върха, ще започне от 9.00 часа, като автобусите ще тръгват от хотел “Казанлък”. Извозването е безплатно и е осигурено от община Казанлък.

В 11 часа по програма ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България. 20 минути по-късно ще бъде рецитирано Вазовото стихотворение “Опълченците на Шипка”. Тази година домакини са община Габрово, като в 11.40 часа кметът на Габрово ще отрие тържеството. 12.15 часа ще се играе спектакъл –възстановка на Шипченските боеве, подготвена от Националното дружество “Единение”. От 20.30 часа гостите на върха ще имат уникалната възможност да видят спектакъла на Нешка Робева “Орисия”.

Във връзка с тържественото честване на 130 годишнината от боевете на вр. Шипка се очаква утре – на 25.08.2007. -  в периода от 9 до 14 ч. да  възникнат временни затруднения в движението по път І-5 в участъка гр.Казанлък – вр.Шипка, поради интензивния поток от автомобили, в т.ч. организиран транспорт.
Препоръчваме на гражданите, които в утрешния ден ще предприемат пътуване по направление Казанлък- Габрово,  по възможност да избегнат пиковите часове (9-14 ч.)    

Не се предвижда въвеждане на ограничения в движението.

Апелираме към водачите да се движат с повишено внимание, съобразена скорост и да изпълняват стриктно указанията на полицейските служители.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: