Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общинският съвет гласува бюджета на обществения посредник. Точката за читалищата - отложена

По време  на 62 -то заседание на местния законодателен орган  общинските съветници приеха промени  в поименния списък за финансирането на капиталовите разходи. 

С 31 гласа “за” общинските съветници утвърдиха бюджета на обществения посредник до края на 2007 г. в размер на 10 027 лева. Офисът на обществения посредник ще се помещава в сградата на ул."Княз Александър Батенберг" № 4, в бившата приемна на заместник- областния управител. С гласуваните средства ще бъде извършен ремонт, ще бъде закупена и техника за  нормалната работа на обществения посредник. Общинските съветници дебатираха дълго по въпроса за утвърждаването на допълваща целева субсидия за читалищата в община Казанлък. Според докладната записка отстрана на общинската администрация записка за капиталови разходи и ремонт на читалищата са необходими 60 хиляди лева. Съветниците не получиха отговор на въпроса откъде ще се вземат тези пари и как ще бъдат разпределени между читалищата, поради което точката бе отложена за следващото заседание.

 

С решение на общинските съветници звеното"  Сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци " към община Казанлък ще осъществява дейностите по стопанисване и експолатация на депото “Каракос”, чрез самостоятелно направление “депониране”.  С 10 човека бе увеличена числеността на общинското звено, а за издръжката  на новосъздаденото направление до  края на 2007-ма година  бяха гласувани средства в размер на 49 хиляди и 29 лева.  Със свое решение Общинският съвет задължи общинската администрация да заведе дело за неизпълнение на поетите договорни ангажименти отстрана на фирмата “Еконекст”, която стопанисваше депото до месец юли тази година.

Радио: Вис Виталис

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: