Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Общинска библиотека „Искра” и община Казанлък се готвят за националната кампания „Четяща България”

 Общинска библиотека „Искра” и община Казанлък се готвят за националната кампания „Четяща България”, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Официалното откриване ще се състои на 14-ти април от 11:30 часа в сградата на библиотеката. Организаторите са подготвили много мероприятия, сред които са: „Театър на сенките”- театрални спектакли за деца, маратон на четенето в планината по време на излет със съдействието на членове на туристическо дружество „Орлово гнездо”, художествено ателие с школите по изобразително изкуство в общината, посветено на 210- годишнината от рождението на А.С.Пушкин, „Работилница за млади журналисти”- школа и конкурс за най- добър репортаж за ученици с наклонности към журналистиката, които ще отразяват кампанията.
На 16-ти април библиотеката организира среща на децата от село Енина с „Велосипедчо, Спамчо и .... техният създател Димитър Никленов”, съвместно с РБ „Захари Княжески „ и ОУ „ В. Левски”- гр. Стара Загора.
Сред инициативите на „Четяща България” в Казанлък са предвидени библиотечни екскурзии „Видимият и невидимият свят на библиотеката”. По повод Деня на земята библиотека „Искра” организира и конкурс за детска рисунка по произведения на Емилиян Станев..

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж