Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Реконструкцията на Държавна опера-Стара Загора е в ход

 „Реконструкцията на Държавна опера-Стара Загора е в ход, отстраняваме допълнителни проблеми, които възникнаха по подмяна на специални въжета в долна сценична механизация.” – каза на пресконференция днес проф.Димитър Динев, заместник-кмет на Община Стара Загора. Той изрази пълна увереност, че Коледният концерт на Държавна опера-Стара Загора ще бъде в реконструираната напълно зала. Ремонтът и на репетиционните зали продължава и трябва да приключи навреме и качествено за тържественото откриване на Операта.
В момента вървят търгове за изпълнител и надзорник за ремонта на пътя между селата Калояновец и Ловец, спечелен по проект на Община Стара Загора пред ОП Регионално развитие – съобщи проф.Динев. Подготвят се и търгове за изпълнители на ремонти на няколко големи общински обекта: Дом „Надежда”, Детска градина „Славейче”, Детска градина в кв.АПК,  Първо основно училище и др. Ще бъде ремонтирана козирката на Градски стадион „Берое” и залата за акробатика в комплекса на стадиона. До 2-2,5 месеца се надяваме да приключат дейностите в големите обекти – канализация на кв.Кольо Ганчев” и продължение на бул.”Славянски”.
В общо 42 млн.лв. годишна задача по изпълнение на 2 проекта и на други строително-монтажни работи в Община Стара Загора са заложени 2,5 млн.лв за текущи ремонти на пътища и 2 млн.лв. за ремонт на тротоари – информира на пресконференцията днес инж.Митьо Славов, директор на Дирекция „Строителство и инвестиции” в Община Стара Загора. Усвоени до този момент са 850 000 лв. за ремонт на улици и пътища. В града се работи по големите централни улици и кв.”Железник”-малък. Общо 527 000 лв. са вложени в ремонта на пътя между селата Кирилово и Елхово, работи се на пътя Елхово-Сладък Кладенец, отсечката към Пъстрово и към Остра могила.
За ремонт на тротоари в града и селата до този момент са вложени 200 000 лв.
От понеделник започват строително-ремонтни дейности в междублоково пространство с обща площ над 4 дка на юг от бул.”Христо Ботев” и ул.”Братя Жекови” в Стара Загора.

ПРЕСЦЕНТЪР ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: