Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Балет Грация се завърна от Санкт Петербург с награди

 Част от звездите на казанлъшкия балет „Грация” бяха представени на специална пресконференция днес в Казанлък. 12-те малки балерини с художествен ръководител Ала Ангелова спечелиха най-големите награди при участието си в 8-то издание на международния балетен фестивал „Адмиралтейская капель” в Санкт Петербург Русия. Заедно с балетната формация в Русия бяха и председателят на Общинския съвет Васил Самарски, председателят на Комисията по Култура Чавдар Ангелов и зам. председателя на читалище „Искра”  Теодора Христозова. Успехът на казанлъшкият балет „Грация” може да се определи като изключителен. 12-те балерини под ръководството на художествения ръководител на школата Алла Ангелова, завоюваха 1-та награда на журито под наименование „детска симпатия” и Гран при за класическо танцово изпълнение. Изключително престижните награди казанлъчани грабнаха в конкуренция с 26 състава от 4-ри държави. Във фестивала участваха над 500 изпълнители на възраст от 5 до 18-сет години.
България участва за първи път в престижния фестивал, който се слави с това, че балетните специалисти подбират таланти за специализираните училища.
Балет „Грация” се представи с 4 танца, два от които са специално подготвени за фестивала. Балерините, имаха възможност да се срещнат със руски групи, които изучават балет, да посетят част от забележителностите в Санкт Петербург. Една от тях бе музеуят на блокадата, тъй като един от танците бе посветен на блокадата на града през Втората Световна война. Те посетиха световно известният марийнски театър, както и може би най-известното балетно училище в Света – Вагановското, основано през 1738-ма година.
За качеството на техните изпълнения сочи и поканата на директора на училището проф. Борис Брегвадзе, който покани талантливите момичета да се обучават в столицата на Балета

Пресс ТВ подготвя филм за участието на Балет грация в Русия, както и за забележителностите на северната Венеция, Санкт Петербург.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: