Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


"Орфеево изворче"

 Още отличия за Школата по изкуствата "Емануил Манолов"

Детско-юношески хор "Искра" с диригент Стефка Денева в конкуренция с хорове от музикалните училища в България спечели първо място на 9-тия национален конкурс "Орфеево изворче" гр.Стара Загора.

Акордионистът Васил Узунов, с преподавател Неделчо Димитров, е с първа награда от същия конкурс.  На международния конкурс "Млади виртуози" в София Васил Узунов спечели трета награда. От "Орфеево изворче" с награди се завърнаха и младите пианисти с преподавател Елена Юлианова. Децата от ШИ "Емануил Манолов" завоюваха четири златни и две сребърни отличия.

Певчевската школа на СОУ "Екзарх Антим І" с награди от "Орфеево изворче"

 Със златната лира на Орфей се завърнаха талантливите момичетата от певческата школа на Средно общообразователно училище „Екзарх Антим І” от фолклорния конкурс „Орфеево изворче”. Освен редицата награди за индивидуалните изпълнения, отличие получи и преподавателят Кольо Стайнов за най-добра мелодия, създадена чрез компютърни програми на основата на народната музика. За девета поредна година музикантите и певиците на СОУ „Екзарх Антим І” взеха участие в тридневния детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче” в Стара Загора. С призови места, съответно второ и трето, са осмокласника Пламен  Петков, и седмокласника Дончо Владимиров за изпълненията си на тамбура, пианистите Събина Арнаудова, Александра Симеонова и Кристиян Боюклиев. Сребърната лира на Орфей грабна и Никола Георгиев.  Със златни лири от конкурса се завърнаха пианистката Сибел Зейнелова и певческата школа, в която своя талант представиха осем певици.  В конкурса се представиха над 2000 участника от цялата страна. Тази година в програмата имаше и гости от Одеса, Украйна.

Информация: радио Вис Виталис

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: