Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Как да приготвим лесен и бюджетен обяд за офиса?

 Топлите летни дни вече отминаха, а с тях и безгрижните ваканции, което означава, че все по-често ще се намираме в офиса. Нека не се лъжем, колкото и да е приятното близкото до работа заведение, със сигурност, ще е значително по-бюджетно и пълноценно, ако приготвиш обяда си от вкъщи. А и по този начин не се ограничаваш до няколко налични ястия, може да експериментираш и да си хапваш любимите неща.

Тъй като за начало може да ти се стори предизвикателна задача да организираш седмичното си обедно меню, ние сме ти подготвили няколко съвета и хитринки как да се справиш с лекота. Дори не предполагаш колко много варианти се откриват пред теб. А като допълнение, сме ти подготвили няколко супер лесни рецепти, като всяка може да приготвиш у дома за под 20 минути.

Избирай умно и изгодно

Когато става въпрос за ежедневно приготвяне на храна, нашият съвет е предварително преди да започне работна седмица, да се заемеш с планиране на обяда си през следващите дни. Първоначално ще се запиташ как, тъй като да измислиш поне 5 обяда, които са различни, лесни, а в същото време и богати на хранителни вещества и вкусни, се превръща в едно сложно хранително уравнение.

Всяка седмица може да разгледаш каталога с намаления, като по този начин съвсем ще промениш цялостния изглед към менюто си. Следейки какво е на промоционална цена, може бързо да ти хрумне какво точно да си приготвиш, а дори може да ти даде идея за кой ден от седмицата, тъй като някои храни са с по-кратък срок на годност. Разглеждайки брошурата дори може да набележиш кои продукти да комбинираш помежду им, за да си набавиш дневната доза протеини, въглехидрати и мазнини.

Лесни рецепти, подходящи за всеки ден в офиса

Домашно приготвената храна е много по-вкусна, тъй като ти я приготвяш и овкусяваш спрямо своите предпочитания. А и сме убедени, че ще бъде много по-богата и разнообразна, особено след като след известно време изпробваш повече рецепти. Като за начало ние сме ти подготвили няколко рецепти, а за приготвянето им може да разгледаш https://www.kaufland.bg/asortiment.html. А ето ги и тях:

  1. Салата в буркан. Звучи интересно, нали? Това е един лесен за приготвяне, както и за транспортиране обяд. Подреждайки продуктите в правилния ред, ще предотвратиш разливането на дресинга, както и пропиването му в зеленчуците. А, когато дойде време за обяд бързо може да разбъркаш салатата си, разклащайки буркана и да си хапнеш свежа и най-важното домашно приготвена и бюджетна салата. Препоръчваме ти да сложиш дресинга най-отдолу, а най-отгоре да поставиш зелената салата. Ако харесваш салата с макарони, то може да добавиш и да експериментираш с различни комбинации и дресинг.
  2. Друго, което може да съхраниш в буркан е супата. В този случай може да разнообразиш с различни видове, като имай предвид, че не всяка супа е необходимо да се претопли преди да хапнеш. Винаги може да си направиш допълнително и крутони, за да стане обядът ти по-засищащ.
  3. Кой е казал, че кускусът е само за закуска? В близкия Изток кускусът и булгурът се използват за много ястия и салати. Добави разнообразие от зеленчуци, магданоз, подправки, а дори семена и изпечени ядки.
  4. Сандвичът винаги е опция. Това е един от най-разпространените варианти за приготвена храна от вкъщи. Спрямо предпочитанията си сандвичът ти може да включва месо, или пък не. Богат асортимент от сосове и зеленчуци. Добави кълнове или кисели бейби краставички, имаш пълна свобода на избор.

Когато става въпрос за бюджетни опции за обяд в офиса, разнообразието е безкрайно. Всичко зависи от твоите вкусови изисквания. Всяка една от горепосочените рецепти може да бъде като основа, около която да развихриш въображението си.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж