Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Обновена: Сигнал за взрив в завод Арсенал

Мъж на 55 години е загинал, две жени – на 43 и 53 години, в момента са в неизвестност и една жена, също на 43 години, е пострадала при тежкия инцидент в казанлъшкия завод 4, цех 150 на оръжейния завод „Арсенал“. Пострадалата жена е с тежка черепно-мозъчна травма и е транспортирана в болница „Св. Иван Рилски“ в София. Това съобщи апелативният прокурор Тодор Дeянов от Апелативна прокуратура – Пловдив. От думите му стана ясно, че все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките от цеха, тъй като съществува опасност от вторичен взрив.


На място скоро се очаква да бъдат екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма. Те ще предприемат мероприятия по обезопасяване на периметъра и действия по търсене на двете изчезнали жени.

„В цеха са се произвеждали изделия, свързани със звуково-светлинен ефект. Не става въпрос за вещества с военно предназначение, а по скоро фойерверки и ракети“, каза още апелативният прокурор. Той обясни, че на този етап не може да се каже как точно е станал взривът. Основната част от сградата липсва, останали са само руини. По първоначална информация не е имало пожар.

Според окръжния прокурор Дичо Атанасов вероятната причина е човешка грешка. Инструктаж е направен сутринта, смяната е започнала в 7:40 часа.

Образувано е незабавно досъдебно производство по член 123 от Наказателния кодекс, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в Стара Загора.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж