Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Как се отглежда уасаби в България?Казанлъшкото село Средногорово, освен с уханието на рози може и да се похвали и с отлеждането на японското растение уасаби. Това става възможно благодарение на японеца Такеши Шимазаки, който пръв го отглежда в нашата родина.  Как Шимазаки успява да пренесе българската роза в Япония, а уасабито в България, ни разказва самия той.Такеши споделя, че отглеждането на уасаби не е лесно, а за да расте са му нужни чиста вода и сянка.

Такеши Шимазаки сподели и за това, че в Европа не може да бъде намерено истинско уасаби, а пикантната зелена паста е една от най-важните съставки на сушито.

Скоро визита на Шимазаки свършва и той се завръща в Япония за около 6 месеца. Той споделя, че за уасабито не е проблем да оцелее през зимата, защото растението „заспива“. Докато Такеши е в своята родина, за неговите насаждение ще се грижи негов приятел от София и има вероятност уасабито да отпътува и до поле в тази област, където ще изкара зимния сезон. Когато се завърне през март 2023 японецът се надява да създаде нови приятелства и връзки с партньори за да развие първия уасаби бизнес в България.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж