Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Изложба и форум посветени на 120-годинината на Храм-паметника „Рождество Христово“Изложба „120-години Храм-паметника „Рождество Христово“ откриха в Исторически музей „Искра“ в гр. Казанлък.Експозицията е дел на Национален парк-музей „Шипка - Бузлуджа“ и е посветена на 120-годишнината от освещаването на Храм-паметника.
Изложбата бе представена от директорът на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ - д-р Чавдар Ангелов.

На събитието присъстваха Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, духовни лица от цялата страна и миролбиви граждани.

Непосредтвено преди изложбата се проведе и Международна научна конференция под надслов „120 години от освещаването на храм - паметник „Рождество Христово“ – Шипченски манастир“ организирана от Старозагорска св. митрополия и община Казанлък, посветена на знаковата годишнина.

От името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, началникът на кабинета й Сребра Касева пожела успех на участниците в конференцията и изрази удовлетворението си от богатата програма, плод на дългогодишното успешно сътрудничество на администрацията с митрополията.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж