Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Джаз фест Казанлък 2022 изпълни с положителни емоции жители и гости на Казанлък


Джаз фест Казанлък 2022 и тази година събра множество почитатели на джаза в града на розите. Първият концерт, на който публиката имаше възможността да се наслади бе на изпълнителите от „OLD AND GOLD  JAZZ QUINTET“ с участието на: Тихомир Кръстев – саксофон, Иван Гърбачев – пиано, Радослав Паунов – бас китара, Емил Тасев – барабани и Соло вокал в концерта бе казанлъчанката Надя Тончева, които представиха с различни джаз хитове, а самата изпълнителка бе подготвила и изненада за публиката.В програмата на Джаз фест Казанлък 2022, бе включен и концерт на музикантите от „Old School Rock Band“, които вдихнаха публиката на крака с любими рок парчета. „OЛД СКУЛ РОК БЕНД” ФОРМАЦИЯ е съставена от три поколения  музиканти, обединени преди повече от 8 години от своята голяма любов, дългогодишна дива страст, предпочитан стил и начин на живот, което е за тях е ROCK ‘N‘ ROLL–а в своите различни превъплъщения.

Третият фестивален ден на Джаз фест Казанлък 2022, продължи с неделно матине в живописния двор на Литературно-художествен музей "Чудомир“. В традиционния сутрешен концерт със заглавие "Закуска на тревата" казанлъчани и гости се насладиха на компанията на две млади дами: Елиа Тодорова – вокал и Йоанна Цветкова – пиано.

Любителите на джаза имаха възможността да се повозят и на „Музикално влачке“ под звуците на саксофона на Милен Стойков - Майк Сакс, а вечерта продължи с изпълнения на учениците  от НУМСИ "Христина Морфова" Стара Загора - Зара, Теодора и Андрей, а за десерт група "Х - кий", представиха първокласен фюжън. Формация X KEY е основана като трио през 1999 г. от барабаниста Ленко Драганов и съмишлениците му Илия Тенев - клавишни инструменти, и Иван Иванов - бас китара. Групата развива богата концертна и клубна дейност и до днес, като към основния състав често се присъединяват популярни джаз изпълнители от страната.

7-мото издание на Джаз фест Казанлък 2022 бе част от тазгодишните Празници в долината на тракийските царе, които богатото културно-историческо наследство на града.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж