Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Държавна опера – Стара Загора отново на Копринка за Празниците в Долината на тракийските цареЗа втора поредна година част от програмата на 17-те Празници в Долината на тракийските царе ще бъде и Държавна опера – Стара Загора. На 1,2 и 3 септември 2022 г. на язовир „Копринка” с опера, оперета и концерт ще бъде възкресена паметта за едно от най-големите археологически богатства на България. Освен красивата природа, „Копринка“ крие древна история - на дъното на язовира лежи столицата на царството на Севт III. През 1956 година водите на току-що построения язовир Копринка потапят Севтополис – градът на тракийския владетел Севт ІІІ, столица на Одриската държава от края на ІV-ІІІ в.пр.н.е. Това въодушевява екипа на Операта да се спре на заглавието „На брега на древния Севтополис” на открита сцена с размери 16/16 метра.Жителите и гостите на Казанлък ще имат шанса от 1 до 3 септември да се потопят в неповторимата атмосфера на Долината на тракийските царе с нейните уникални природни и исторически забележителности, както и да се насладят на възпламеняващо музикално преживяване със среща в три вечери с върховите постижения на световното оперно  класическо и изпълнителско изкуство, поп музиката,  на българското знаково  музикално и танцово творчество.

На брега на древния Севтополис Държавна опера – Стара Загора ще представи от 20 часа на 1 септември – „Хубавата Елена” опера-буфа от Жак Офенбах с участието на Антоанета Добрева-НЕТИ, на 2-и септември –  „Кармен” от Жорж Бизе с участието на Даниела Дякова, Ивайло Михайлов, Валери Турманов и др., и на 3-и септември –  „Моление” – концерт в 2 части с диригент Старозагорски Митрополит Киприан

Празниците в Долината на тракийските царе са едни от най-значимите и емблематични празници в Община Казанлък.От 26 август до 4 септември  жителите и гостите ще станат свидетели на множество културни събития, ще  се обединят  различните изразни форми на традиционни и съвременни изкуства-музика, танц, изобразително изкуство, фотография и нови технологии, концерти, изложби, спектакли  и др.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: