Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Млади музиканти от "Академия Роза" зарадваха за втори път почитателите на класическата музика

Два концерта на Фондация „Академия Роза“  зарадваха почитателите на класическата музика в Долината на тракийските царе. Сред гости на първия концерт в град Шипка бяха Старозагорският Митрополит Киприан и Илиана Жекова - Народен представител в 47-то НС. В програмата, публиката се наслади на Волфганг Амадеус Моцарт - Симфония № 40; Едвард Григ - Сюита за струнни инструменти "Холберг" - 3 части; Рихард Щраус - Серенада за духови инструменти, op. 7 .И тази година творчески директор е именитият диригент Максим Ешкенази, който събра млади момчета и момичета от България, Германия, Македония, Русия и Украйна, които са възпитаници на музикални училища да репетират една седмица избрани творби от различните епохи на известните творци. Но още за началото и как е попаднал в благоуханната долина на траките, ни разказва Максим Ешкинази.

Оказа се, че през лятото в едноименния парк Розариум до Музея на Розата не липсваха почитатели на класическата музика, именно там се проведе и втория концерт.

Фондация „Академия Роза“ е създадена през 2021 година от Пламен Николов, генерален директор на водещи дестилерии за етерични масла в град Добрич в град Шипка.  Мисията на организацията е да даде шанс за изява на млади музиканти от страната и чужбина, да направи класическата музика по-достъпна за хората в малките градове, както и да поощри развитието на културния туризъм в района. Желанието на Пламен Николов е събитието да се превърне в ежегодна сцена за изява на талантливи, млади музиканти.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж