Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Симулативно учение - подготовка на населението за реакция при наводненияСъс симулационно учение бе открит обучителен център за подготовка на населението за реакция при наводнения във Върли бряг на РД ПБЗН в Бургас. Центърът в Бургаска област е един от шестте в страната, който отговаря за обученията в югоизточния регион, а останалите са в областите София, Враца, Габрово, Пазарджик и Шумен. До момента са обучени по проекта над 90 хиляди души в няколко таргет групи: деца, възрастни хора извън трудоспособна възраст - пенсионери, доброволци, работещи в медиите и възрастни хора в трудоспособна възраст. Повече за проекта разказва началник отдел Международни проекти към ГД ПБЗН  - Юлиан Грънчаров.

Обучителният център във Върли бряг е първият, който е изграден по проекта за повишаване готовността на хората за реакция при наводнения. Проведени са до момента много обучения, най-много от всички останали центрове, има и още желаещи, каза при откриването новият директор на бургаската пожарна комисар Николай Николаев:

В симулационното обучение една от ролите е на децата със създаване на план, събиране на най-необходими неща в раница преди да настъпи самото бедствие. А в демонстрацията на терен, при вече възникнало бедствие, взеха участие участие всички останали групи. Паралелно се работеше по Изваждане на пострадали хора и извеждането им до пункт на БЧК, отводняване на мазета в жилищна сграда, изработка на диги - 10 м. Водна бариерна преграда и подреждане на пълни чували с инертен материал, както преминаване на препятствия - люлееща се греда, ходене по въже с две опорни точки, висящ мост за преминаване с ръце и изкачване на изградена стълба до пострадалите. За откриването на обучителния център и пресъздаване на ситуация при наводнение, присъстваха доброволци от Доброволните формирования на общините Стара Загора и Казанлък, ученици от 3,4 и 5 клас на ОУ "Кольо Ганчев" - Стара Загора, възрастни хора извън трудоспособна възраст от гр. Опан, гр. Стара Загора и Старозагорски минерални бани, както и хора в трудоспособна възраст от Казанлък и представители на медиите.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: