Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Павел баня избра своите Цар и Царица 2022Ивелина Тотева от село Турия и Валери Димитров от село Долно Сахране са тазгодишните Царица Роза и Цар на минералната вода 2022.
Второ място в конкурса зае Кристина Димитрова от град Павел баня, а трета стана Симона Славова от село Долно Сахране. Новите носители на царските титли тържествено обещаха пред съгражданите си, че ще носят своите корони с достойнство и отговорност в името на родния край.Победителите бяха избрани от публиката чрез онлайн гласуване, утвърдено от определена със заповед на кмета Иса Бесоолу комисия за верифициране на резултатите с председател Свилен Белчев. За титлата „Царица Роза“ в Павел баня се състезаваха 12 момичета, а за „Цар на минералната вода“ – 11 младежи от различни населени места в общината. Тази година за пръв път царят се избира в същия ден и при същите условия като царицата. Тазгодишните избраници бяха коронясани от кметът на Община Павел Баня – Иса Бесоолу.

Конкурсът-спектакълът се състоя на лятната сцена в центъра на града, а водещ на събитието беше Руслан Мъйнов, който същевременно представи и част от репертоара си. Между кръговете в конкурса публиката се наслади и на изпълнението на народният певец Николай Славеев и талантите от балетна школа „Па Де Кре” – Стара Загора, и “Киара Н”- Казанлък. И тази година хореографията на Избора на Цар и Царица бе дело на творческия екип на ФА „Детелини” – гр. Павел баня.
Празникът продължава и в следващите дни със среща на кмета с досегашните царици на розата и царе на минералната вода и концерти на ФА „Детелини” и сестри Диневи. Празниците на розата и минералната вода в Павел баня  ще завършат с карнавалното шествие, водено от Царя и Царицата, последвано от концерт на рок бандата „БТР” и  празничната заря.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж