Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Кметът Галина Стоянова се срещна с представителите на побратимените градове


Кметът на Казанлък Галина Стоянова се срещна с гостуващи представители на побратимени градове. Срещата се състоя в емблематичната Алиолува къща, някога принадлежала местен чорбаджия, който я завещава на родния си град, а днес е превърната в театрална сцена.Стоянова накратко разказа за древната история на града, местния поминък, свързан с българската роза Дамасцена и ценното розово масло от векове и съвременния икономически профил на Казанлък, който го нарежда сред десетте града в цяла България, с най-голям дял в брутния вътрешен продукт.

Казанлък има 11 побратимени градове в цял свят. Четири от тях са с вече побратимени градове, а за два града от гостуващите сближаването предстои - Ломжа, Полша и Муратпаша, Турция. Присъствието в Казанлък е на най-високо местно ниво – пет кмета и председател на Общински съвет, придружавани от представители на местните администрации. Галина Стоянова предаде поздрави от побратимените градове в Корея, Китай и Япония, отправени дистанционно поради все още засилени пандемични мерки.

Чуждестранните приятели на Града на розите изразиха благодарност за топлото посрещане и красивия празник и категорично желание за задълбочаване на взаимоотношенията в различни сфери.

Всеки представи знакови места, символи и местен поминък пред останалите, които могат да се превърнат в мост за сближаване на местните хора. Участниците се обединиха около посланието, че цивилната дипломация пази мира в света.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж