Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Регионално развитие – по-силна икономика“


Идеи за по-устойчиво регионално и икономическо развитие бяха обсъдени на конференцията „Регионално развитие – по-силна икономика“, която БТА организира в новия си пресклуб в Казанлък. Това е първият клуб  необластен град, който Агенцията основава в България.Изборът на Казанлък не е случаен поради факта, че регионът  е известен с основните си отрасли - туризъм, розопроизводство, тежка промишленост, както и с изключително добре развитото професионално и дуално образование.

Самата конференцията бе открита от евродепутата Андрей Новаков, генералния директор на БТА Кирил Вълчев и кмета на град Казанлък Галина Стоянова.

По време на дискусията се обсъдиха темите за настоящето и бъдещо развитие на региона, България и ЕС сред които Основните акценти, заложени в Плана за регионално развитие на община Казанлък, проблемите в розопроизводство, мобилност, тежка промишленост, както и образование и дуално обучение.

Сред участниците във форума бяха още Лилия Цонкова, заместник-кмет на Казанлък по проекти с външно финансиране и образование, София Савова, координатор проекти в Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора, доц. д-р Ганка Баева, директор на Института по розата и етеричномаслените култури, Зара Клисурова, председател на Националния съюз на производителите на етеричномаслени кутлтури, Владимир Спасов, прокурист в казанлъшка фирма, Златина Илиева, преподавател в Професионална гимназия “Иван Хаджиенов”, проф. Ивайло Ганев, директор на Технически колеж - Казанлък към Технически университет София, ученици и студенти.

цялата среща можете да проследите тук:

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж