Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Мариела Гемишева представи изложбата "Неслучайно присъствие"

Изложба на казанлъшката художничка доц. д-р Мариела Гемишева „Неслучайно присъствие“ представи пред жителите и гости на града хармонично съчетание между нейните съвременни произведения и постоянната колекция на културната институция, а идеята на проекта е своеобразен разговор между художественото наследство и модерното изкуство.Произведенията на Гемишева за тази изложба са подбрани с помощта на куратора д-р Мария Василева и директора на Художествена галерия Казанлък д-р Пламен Петров, а събитието е част от програмата на тазгодишния Фестивал на розата и се организира с подкрепата на Община Казанлък. Специален гост на откриването беше актрисата и телевизионна водеща Мария Силвестър.

Мариела Гемишева обясни, че тя се намесва със своята съвременна гледна точка в една изключителна колекция от художествени произведения, надявайки се това да помогне на зрителя да оцени колко ценна е тя.

Събитието уважиха видни казанлъшки художници, културни дейци и много граждани, а всеки желаещ може да разгледа изложбата „Неслучайно присъствие“ до 10 септември в Художествената галерия Казанлък.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж