Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Националите ни по пожароприложен спорт трети в "Изкачване с щурмова стълба" в Словения


Има подобрени национални и лични рекорди в провеждащата се Пожарникарска Олимпиада в град Целе, Словения в дисциплината “Изкачване с щурмова стълба”, от програмата на Пожарникарската олимпиада, организирана от CTIF.Надпреварата започна със състезанието при жените. Там още в първата серия състезателката Ванеса Хаджийска подобри националния рекорд на България в дисциплината, регистрирайки постижение от 8.26 сек.

Състезанието при мъжете беше изключително оспорвано, но българските огнеборци не спираха да регистрират едно лично постижение след друго, докато накрая не се наредиха на 3-то място отборно в дисциплината със сума от 6-те най-добри опита от 90.41 сек – отново национален рекорд за България. Черешката на тортата за Бъгария в тази дисциплина бе опита на Георги Георгиев, който регистрира резултат от 14.04 сек – постижение, което освен нов национален рекорд на България (14.22), бе достатъчно и да го класира за финала. Във финалното бягане единствено малшанса рездели Георги от брозов медал – след като бе поставил стълбата на последния прозорец втори, кракът му се закачи на перваза и това наложи финиширането му да бъде на ръце, вместо на крака.

Олимпиадата тържествено бе открита на Стадион "З'дежеле" в град Целе. На тържествен маш бяха представени всички отбори от 17-те страни на стария континет с над 2600 участници. Припомняме, че България се представя от учениците на IX-то ОУ „Панайот Волов“ Шумен, Дамската формация съставена от курсанти от Факултет “Пожарна безопасност и защита на населението” при Академията на МВР и Нациопналният мъжки отбор съставен Деньо Денев, Росен Маринов, Георги Георгиев, Велин Иванов, Любослав Пашев, Йордан Желев, Миахил Костов, Марин Маринов, Христо Христов и Християн Христов. Треньор на отбора е Мирослав Ефтимов с помощник - кинезитерапевта Живко Хвойнев.

Надпреварата продължава със състезание в дисциплините “Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия” и "Разгъване на мотопомпа".

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж