Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Оръжеен завод “Арсенал” пуска на пазара нова марка пистолет

“Най-големи инвестиции залагаме на новия пистолет, който произвеждаме в “Арсенал” в Казанлък”, заяви директорът на оръжейния завод Николай Ибушев.

Оръжието с търговско име “Арсенал Компакт”, отговаря на стандартите на НАТО за система компакт и е предназначено за специалните части на Министерството на отбраната. Оръжието стреля с два вида боеприпаси: 9 x18 и 9 x 19. Цевта е полигонална и е направена по съвършено нова технология. Пистолетът е с лазерен прицел. “Целта е оръжието да бъде по-издържливо”, заяви Ибушев. Ръкохватката на новия пистолет е ергономична, има и три различни подложки според ръката на този, който го ползва. “Арсенал Компакт” е с двойно самозареждане, с 15 заряда в пълнителя и 1 в цевта. Оръжието тежи 760 грама, дължината му е 180 мм, цевта – 103 мм, началната скорост на куршума е 340 метра в секунда. Цената, при която е пуснат на пазара “Арсенал Компакт”, е 320 долара. “Пистолетът е 100 % арсеналска изработка. В момента го произвеждаме в малки количества, макар да имаме много поръчки и това оръжие да представлява интерес”, коментира Николай Ибушев. Директорът на завода в Казанлък е категоричен, че без внедряване на нови изделия и обновяване на гамата, предприятието няма да може да работи.

 


С ваучери под формата на храна “Арсенал” АД в Казанлък от този месец започна стимулирането на работниците си. Количеството на ваучера се определя според числото на пълно отработените часове и такава премия ще получават онези служители на “Арсенал”, които имат необходимите изработени часове.
В казанлъшкия оръжеен завод работят около 5 000 души. Ваучерите ще бъдат в търговската мрежа на “Арсенал”. ”Нашето решение е хората да ги получават при нас, а да ги закупуват от търговската мрежа на града”, заяви Николай Ибушев, директор на оръжейния завод. Ваучерът е на стойност 1 лев на ден. Така при пълно отработени часове през всички работни дни служителите ще получат малко над 20 лева. Средната брутна работна заплата тази година в завода е 508 лева. 322 лева бе миналата година. “Ръстът спрямо 2006 година е увеличен с 57-58 %. Тази заплата се колебае обаче всеки месец, според това каква продукция бива произведена от работещите. Винаги сме се старали да не падаме под средната брутна работна заплата за страната”, коментира Ибушев и допълни: ”Тази година печалбата, която очакваме в “Арсенал”, е над 15 %. Към деветмесечието, т.е. до момента, имаме ръст с над 12 % печалба”. През месец септември на тази година новоназначените служители в оръжейния завод са 74. Директорът на “Арсенал” обаче не скрива и проблема с липсата на специалисти.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: