Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Богата програма за Нощта на музеите в Казанлък


Художествена галерия – Казанлък съвместно с ИМ „Искра“ са подготвили богата програма по случай Европейска нощ на музеите 2022г, която ще се състои на 14 май.Програмата ще започне с инициативата „Заедно в изкуството с Иван Милев“, в която ще вземе участие писателката Кристина Тужарова в къща музей „Ненко Балкански“. Малко по-късно ще се проведе и творческа работилница на открито в къща музей „Дечко Узунов“ под ръководството на творците на школа „Арт линия“.

Постоянните експозиции на галерията и музея ще бъдат със свободен вход от 16 ч. до 24 ч. Временните изложби, които ще можете да разгледате са „Цветове в долината“ на Минко Попдимитров, „Останки за дълготрайна употреба“ на Силвия Попова, „Да прекрачиш в миналото“ – съвместна изложба на ИМ“ Искра“ и Регионален исторически музей Велико Търново. Временната изложба, която гостите и жителите на Казанлък ще могат да разгледат в къща музей „Дечко Узунов“ е „Семинар за сънища“ на Драгол Пенчев, а в къща музей „Ненко Балкански“ са „Светогорска легенда“ на Иван Милев от частна колекция и „(Не) Сериозно“ на Веселин Дамянов – Вес.

В съботните часовете. между 18.30 - 19.30 ч. – всеки ще има  възможността да поговори със Силвия Чолева и д-р Кирил Василев за българската литература в къща музей „Дечко Узунов“, а 20 ч. програмата продължава с „Часът на твоето мълчание“ – фрагмент от едноименния театрален авторски проект на Тодор Боянов с участието на Петър Петров и Димитър Кабаков в къща музей „Ненко Балкански“.

От 22 ч. в сградата на Художествена галерия – Казанлък ще можете да се насладите на един истински музикален фурор, а именно – Белослава, която за първи път гостува в Казанлък.

За финал на вечерта ще можете да се  потопите в документалния филм за Иван Милев по сценарий на Димитър Стоянович.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: