Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВиК-Стара Загора започва ремонти в Община Павел БаняВиК-Стара Загора започва ремонтни дейности по водопроводната мрежа на територията на община Павел баня. Това стана ясно след среща между кметът Иса Бесоолу и директорът на дружеството. Поради своята неотложност след 6 май, ще започнат следните ремонтни дейности:- подмяна на довеждащ водопровод, с дължина 600м., от град Павел баня до с. Виден. За жителите на с. Виден това означава преустановяване на малкия дебит на водата и по-добро водоснабдяване;
- частична подмяна на 300 метра водопровод в село Манолово;
- така дългоочакваната подмяна на водопровода по улиците с най-чести аварии в село Търничени;
- довършване на подмяната на водопровода по ул. „Малина” и ул. „Теменуга” в град Павел баня.

ВиК ремонтите и по други обекти ще продължат. В помощ на дружеството ще бъде и закупената през миналата година, по инициатива на кмета Бесоолу, техника. Тя ще се включи с пълно съдействие при извършване на ремонтните дейности.

В допълнение, се очаква да бъде подписано Споразумение за финансиране на довършване на пълната подмяна на водопровода в град Павел баня между кмета на общината Иса Бесоолу и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Така населените места в общината с ИЗЦЯЛО подменен водопровод ще бъдат вече 3 – с. Долно Сахране, село Горно Сахране и гр. Павел баня.  

В момента в Община Павел баня се подготвят и процедури за възлагане на цялостната подмяна на водопроводите в селата Тъжа и Осетеново по изготвени през 2021 г. инвестиционни проекти от ВИК-Стара Загора.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: