Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Финална среща по проект „Интегриран контролен център за видеонаблюдение в гр. Казанлък“Направеното по проект „Интегриран контролен център за видеонаблюдение“ бе представено на  онлайн среща между екипите на Община Казанлък и представители на корейската компания изпълнител. В нея участваха още представители на Министерството на инфраструктурата и транспорта – Република Корея, Агенция за технологично и инфраструктурно развитие – Република Корея и Корейска корпорация за насърчаване на търговията. По идея на Кмета разговорите бяха предавани на живо за всички заинтересовани жители на града.Изпълнителя  на проекта -  Парк Джихьон представи направените стъпки и различните възможности, които дават те. На база изготвен анализ на ресурсите и съществуващата инфраструктура в община Казанлък са изведени три приоритетни области, в които да функционира Интегрирания контролен център:
Подобряване на сигурността в община Казанлък;
Оптимизиране на транспортните връзки и управлението на трафика в община Казанлък;
Изграждане на система за мониторинг и контрол на риска от бедствия в община Казанлък;

Като изключително важни за разрешаване Кметът на Казанлък посочи неправилното паркиране, регулирането на движението и свободното придвижване на пешеходците.

На срещата се дискутираха следващи стъпки след приключването на проекта. Община Казанлък предстои да внесе проектно предложение относно реализирането на представените предложения от Изпълнителя към програма K-City Network 2022.

Проектът започна през септември 2021 г. и се изпълнява по програмата за глобално сътрудничество K-City Network 2021, финансирана от Министерството на инфраструктурата и транспорта на Южна Корея. Това позволи изготвянето на план и предпроектно проучване за създаване на Интегриран контролен център за видеонаблюдение в град Казанлък чрез възможностите на иновативни „умни“ решения за подобряване на качеството на живот.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж