Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Над 8 000 000 лв. ще е общинският бюджет на Павел баня за училища и детски градиниНа среща с директорите на общинските училища и детски градини в Павел баня беше съгласувана предложената от екипа на кмета Иса Бесоолу формула за разпределение на  средствата в бюджета на общината в размер на близо 8млн. лв. От тях 3, 591 млн. лв. са за 10 общински училища, а 1,901 млн.лв. са за 10-те детски градини.До 30 март т.г. се очаква със своя заповед кметът Бесоолу да утвърди формулата и разпределението на тези средства. Останалата сума е за ресурсно подпомагане, безплатна храна и стипендии.

В нея влизат и средствата за издръжка на детските градини от 1 април 2022 г., тъй като от тогава отпадат таксите за детски градини.
Извън тези средства кметът Иса Бесоолу се очаква да предложи на общинските съветници да подкрепят желанието му да се извършат ремонтни дейности за 3 детски градини – в гр. Павел баня, в с. Александрово и в с. Долно Сахране, в  размер на  250 000 лева.

Съгласно разчетите на кмета неотложният ремонт на покрива на детската градина в село Скобелево ще бъде финансиран по друга програма, а за 5-те общински училища са изготвени от началото на годината инвестиционни проекти за ремонти и саниране.

Предвижда се за всички детски градини окончателно да бъде решен проблемът с отоплението и да се смени старото обзавеждане с ново. Така общинското ръководство ще се погрижи за 1157-те ученици и 415-те деца, които посещават училищата и детските градини в община Павел баня.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж