Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Започват Чудомирови празници 2022 в Казанлък


Чудомировите празници през тази година ще включват театри, концерти, представяне на книги и изложби.Официалното откриване ще бъде на 25 март от 16:30 с изпълнение и концерт на Донко Марков- победител в Пирин Фолк-2021 и Петя Панева - победител в „Гласът на България“. Ще бъде открита и изложба от акварели на Чудомир „Духът на миналото в традиционно облекло на Чудомировите нашенци“. Oт 19ч. ще се проведе церемонията по връчване на 53-тата награда „Чудомир“ за къс хумористичен разказ на Фондация „Чудомир“ и в. Стършел.

По традиция, специално място в програмата е отредено и на децата на Казанлък с много конкурси и творчески работилници за малки и големи. Пъстротата на празниците ще бъде допълнена и от редица други изложби, сред които: „ “Мара Чорбаджийска-акварели” и “Иван Милев и „Светогорска легенда“. Свои книги ще представят и авторите: Яна Борисова и Георги Тошев, Мира Добрева, Мария Лалева, д-р Неделя Щонова, Неда Антонова.

Научната конференция “Под шарената черга” с научен ръководител проф. Вера Бонева ще ни разкрие Чудомир, който рисува и разказва. Разбира се, тазгодишните Чудомирови дни в Казанлък няма да минат и без театрални постановки: „Чудомирщини“, „Капан за самотен мъж“, „Направихте ме луд“. За завършек на тазгодишните празници казанлъчани ще могат да се насладят на „Песни от „Златния Орфей“ – на ученици от НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора, с ръководител Надя Тончева.

Ето и програмата: http://chudomir.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=439&Itemid=101

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж