Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Казанлък и Павел баня разкриват пунктове в подкрепа на пострадалите от конфликта в УкрайнаОбщина Казанлък се включва в Националната благотворителна кампания  на БЧК в помощ на пострадалите от конфликта в УкрайнаМожете да дарите чрез:

· SMS на номер 1466 (цена 1 лв.) към всички мобилни оператори.
· Банкова сметка в лв.


          БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
          УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
          BG23UNCR76301077778563
          UNCRBGSF


· Материални дарения
· нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
· спално бельо;
· топли завивки;
· хигиенни материали
· палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Дарения в гр. Казанлък ще бъдат приемани в офиса на общинската организация на БЧК на ул. "Любомир Кабакчиев" №6, на 09.03.2022 г. и 23.03.2022 г. от 9:00 до 15:00 часа.

Община Казанлък разполага с общински жилища, в които могат да бъдат настанени нуждаещи се семейства.

Фирми и организации, които желаят да направят дарение може да се свържат с председателя на БЧК Казанлък на тел. 0886889805.

Община Павел баня също разкрива пункт за събиране на помощи за пострадалите от конфликта в Украйна. Кметът Иса Бесоолу откликна на призива на „Българския червен кръст“ (БЧК) за предоставяне на помещение. След като обсъди с екипа си възможностите, днес градоначалникът определи това да е Туристическият център в сградата на НЧ „Напред - 1903“ в гр. Павел баня.

В следващите дни ще стане ясно как по-конкретно ще функционира пунктът и какви помощи ще набира. „Не оставаме безразлични към трагедията на хората. Даваме си сметка какво преживяват, напускайки домовете си, отделяйки се от близките си в опит да спасят своя живот и този на децата си. Община Павел баня ще направим, каквото е по-силите ни, да помогнем на нуждаещите се, съвместно с БЧК“, заяви кметът Иса Бесоолу, чрез когото днес бяха направени и първите парични дарения.

НЧ „Борис Беров“ в с. Тъжа са от първите дарители. Днес те направиха парично дарение, като средствата са били събрани в неделя по време на кукерските игри в селото от откупуването на мартенички. Жител на селото също предостави днес парична сума в подкрепа на бягащите от военните действия в Украйна. 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: